Україна відсьогодні стала членом «енергетичного Євросоюзу» – Володимир Зеленський

Системний оператор української електричної мережі НЕК «Укренерго» разом з європейськими колегами завершив об’єднання вітчизняної та європейської енергосистем. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський.

Деталі: https://bit.ly/3KJ9SZI

ENTSO-E також повідомило про успішну синхронізацію енергетичних систем України та Молдови з енергосистемою континентальної Європи.

ENTSO-E (European Network of Transmission System Operators for Electricity) — європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об’єднує 43 оператори у 36 країнах європейського континенту. Організація створена у липні 2009 року шляхом первинного об’єднання операторів ATSOI, BALTSO, ETSO, NORDEL, UCTE і UKTSOA. У своїй структурі має 5 керуючих галузевих груп, які координують забезпечення безпечної та оптимальної роботи мережі Європи в реальному часі, підтримують та розробляють комунікаційну інфраструктуру, забезпечують координацію захисту критичної інфраструктури, розробляють правила координації, ведуть класифікацію та оцінку ризиків, займаються плануванням та стратегіями розвитку.